Het boek

Van Oudewater tot Werkendam
Een boek over de familiegeschiedenis

De naam Van Oord is in Werkendam zeer bekend. Wie er het telefoonboek erop naslaat of op straat informeert naar de familie Van Oord, ontdekt al snel dat de Van Oords in Werkendam prominent aanwezig zijn. Maar ook buiten Werkendam heeft de naam Van Oord een grote bekendheid. Er zijn bedrijven met de naam Van Oord die, soms tot ver over zee, actief zijn; kunstenaars, uitvinders, schrijvers met de naam Van Oord, ze duiken regelmatig op.

Een familie die de nieuwsgierigheid prikkelt, waarvan in dit boek de geschiedenis wordt beschreven die zich vanaf 1709 in Werkendam afspeelt.

De nazaten van Herman Wouters van Cortenoort, die in de zestiende eeuw in Oudewater leefde, zwierven via Zetten in de Betuwe en Hoogblokland bij Gorkum naar Werkendam. Sinds 300 jaar leeft en werkt de familie Van Oord in dit Biesboschdorp, om er vooral na 1800 uit te groeien tot een grote en talrijke familie, die in de twintigste eeuw weer uitwaaiert over de hele wereld.

In het boek de stamboom van de familie Van Oord  en verhalen over het Werkendam waar ze leefde in de achttiende en negentiende eeuw, verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, over Van Oords in verre landen en over ondernemende Van Oords. Het boek wordt afgerond met 9 gesprekken met opvallende familieleden van nu.

Boek ‘Van Oudewater tot Werkendam’,  juni 2012
Omvang 174 pagina’s rijk geïllustreerd.
€ 29,50 (ex porto en verzendkosten)
ISBN
978-90-819031-0-3
Uitgave van de Van Oord Vereniging

Het boek is verkrijgbaar o.a via boekhandel De Angelot, Hoogstraat 56, 4251 CN Werkendam en te bestellen via de Vereniging (info@vanoordfamilie.nl).